LOGG PÅlogo cat-dog

Glemt passordet?

Skriv inn e-postadressen din for å motta linken for nulstille passordet.

loader image

LOGG PÅ logo cat-dog

Vi har sendt deg en e-post

Klikk på linken og følg instruksjonene for å nullstille passordet. Hvis du ikke har mottatt en e-post, ber vi deg sjekke søppelpostmappen.

LOGG PÅ logo cat-dog

Takk! Vi har sendt deg en e-post med bekreftelseskobling.

LOGG PÅlogo cat-dog

Send bekreftelses-e-posten på nytt

Skriv inn e-postadressen for å motta e-post med bekreftelseskobling.

loader image
cat feed

FÔR.

Sunn vekt for katter: hvilken vekt det er og hvordan holde den under kontroll?

Vektkontroll og kattediett: Hva står på spill?

Å passe på at katten din har sunn kroppsvekt er nødvendig både for kattens kortsiktige og langsiktige velvære. Det bidrar ikke bare til kattens generelle livskvalitet, det kan også redusere faren for helseproblemer og forlenge livet.

Dessverre viser nylige undersøkelser at 50 % av husdyr enten er overvektige eller ekstremt overvektige. Dette høye tallet skyldes hovedsakelig at dyrene ikke får en diett som er tilpasset endringer i livsstil over tid, og/eller mengden av mat de får. https://phase1.perfect-fit.co.uk/stimulate-your-cat. Men det samme gjelder for husdyr som for oss mennesker, de ernæringsmessige behovene varierer med livsstilen. Derfor er det et spørsmål om balanse.

Men vektøkning hos katter kan også avhenge av andre faktorer som:

  • kjønn
  • sterilisering
  • sykdomshistorie
  • alder
  • mangel på fysisk aktivitet.

I dag er det godt kjent at den moderne livsstilen til husdyr krever mer tilpassede matrutiner, som tar hensyn til livsstilsfaktorer og de ulike livsfasene

Å oppnå rett balanse

Hvis du lurer på hvor mye mat du skal gi katten din, kan du først forsikre deg om at du gir kjæledyret riktig mengde i forhold til kjønn, alder, livsstil, og om katten er sterilisert eller ikke. Dette er nøkkelen til å opprettholde en sunn kroppsvekt.

Dr Cornelia Ewering, ernæringsekspert hos Perfect Fit: «Selv om 'hvor mye' du gir kjæledyret ditt å spise spiller en stor rolle for kattens vekt, så kan 'hvordan' og 'når' du gir katten mat være like viktig. Å spise tar mindre enn en time av kattens dag, den bruker mesteparten av tiden på å sove (14 til 18 timer i døgnet). Derfor må måltidene spres utover dagen, i små porsjoner. Spesialutformede dispensere bidrar til naturlig metthet, og fordeler effektivt måltidene utover døgnet. I tillegg har de den fordelen at de gir katten mental stimulering, ettersom den oppmuntres til å jobbe for maten!

Beheer een gezond gewicht van uw kat – Perfect Fit

LES MER

Men på tross av dette, så er det å justere kattens kaloriinntak bare en del av løsningen. Kattemat anbefalt av veterinærer kan hjelpe deg, men skal du lykkes med å balansere kattens kroppsvekt krever det en omfattende løsning basert på en sunn livsstil, en som inkluderer jevnlig trening og lek.

Dr Corinne Lesaine, rådgivende veterinær hos Perfect Fit: «Katten din holder seg i form ved søke- og jaktleker. I omgivelser som stimulerer den lite, vil katten din se på spising som en måte for å unngå å kjede seg. Og gir man etter for tigging, vil denne oppførselen forsterke seg. Du kan heller spare godbitene til leketid eller læretid, dette er utmerkede anledninger for deg til å glede katten og motvirke kjedsomheten med morsomme og stimulerende aktiviteter.For å hjelpe den med å opprettholde sunn kroppsvekt, bør matporsjonene justeres i forhold til hvor mange godbiter katten har fått i løpet av dagen.»

Den sunne trioen

Det er ingen hemmelighet at en nøkkelfaktor for kattens velvære er en integrert tilnærming som kombinerer sunn ernæring (eventuelt spesialmat for vektkontroll), riktig mengde trening og mental stimulering gjennom felles lek. Disse tre «kjerneverdiene» kan beskrives som de tre pilarene for velvære som er mat/bevegelse/lek. Vi mener at dette er nøkkelen til å holde katten din i fin form livet igjennom! Ideen bak den helhetlige tilnærmingen er at de tre pilarene jobber sammen, og påvirker hverandre, for å øke kattens velvære. I tillegg til bare å gi katten en mer balansert livsstil, vil dette føre til en enda bedre relasjon mellom katt og eier.Kort og godt en vinn-vinn-situasjon!

Å passe kattens vekt krever selvsagt disiplin, men det er fundamentalt for å bevare helsen og velværet livet igjennom. Akkurat som kvaliteten og kvantiteten på maten du gir katten er to bestemmende faktorer, særlig hos steriliserte katter som er mer utsatt for vektøkning, så er det å gi muligheten til å bevege seg og få fysisk mosjon like viktig. Vi mener at lek snart blir det viktigste for å motivere katten din!

Het idee van deze geïntegreerde aanpak is dat de drie pijlers samenwerken en individueel bijdragen aan het bevorderen van het algemeen welzijn van uw kat. Behalve dat deze benadering uw huisdier een meer gebalanceerde algehele levensstijl biedt, zal deze benadering eveneens leiden tot een hechtere band tussen u en uw huisdier. Het is een win-winsituatie!

Het beheersen van het gewicht van uw huisdier vereist een zekere mate van discipline, maar het is fundamenteel om haar gezondheid te beschermen en haar welzijn te garanderen tijdens haar hele leven. Net als dat de kwaliteit en kwantiteit van het voedsel dat u uw kat geeft twee bepalende factoren zijn, met name in het geval van gesteriliseerde katten die gevoeliger zijn voor gewichtstoename , is het bieden van de mogelijkheid om te bewegen en fysieke oefeningen te doen minstens zo belangrijk. Wij voorspellen u dat spelen binnenkort uw beste vriend zal worden om uw kat te motiveren!