LOGG PÅlogo cat-dog

Glemt passordet?

Skriv inn e-postadressen din for å motta linken for nulstille passordet.

loader image

LOGG PÅ logo cat-dog

Vi har sendt deg en e-post

Klikk på linken og følg instruksjonene for å nullstille passordet. Hvis du ikke har mottatt en e-post, ber vi deg sjekke søppelpostmappen.

LOGG PÅ logo cat-dog

Takk! Vi har sendt deg en e-post med bekreftelseskobling.

LOGG PÅlogo cat-dog

Send bekreftelses-e-posten på nytt

Skriv inn e-postadressen for å motta e-post med bekreftelseskobling.

loader image
cat move

MOSJON.

Hvordan stimulere innekatten?

Hvordan berike katten din sitt kongerike og holde den lykkelig

Dagens verden innebærer en helt ny livsstil for en katt, både fordi den ofte bor inne og fordi den ikke trenger å jakte for å få mat.Begge disse forandringene gir en mer bedagelig livsstil, langt unna det nivået en sprek og aktiv katt normalt sett skal ha.

Selv om katten ikke trenger et stort sted å bo, så trenger den et tilrettelagt miljø der den kan finne motivasjon til å leke, gjemme seg, utforske, klatre, klore, markere, observere, og selvfølgelig – sove.Du kan enkelt skape et slikt miljø ved å bruke kattetrær, kattetau og høye møbler som vinduskarmer og skap.I tillegg til den fysiske utfordringen ved å klatre, vil katten din elske å betrakte folk, ting og små dyr fra et høyt utsiktspunkt. Det øker både det psykologiske og fysiologiske velværet!

StaFølg med for å holde katten aktiv

Å la katten få utløp for sine naturlige instinkter, som det å jakte, er viktig for velværet.Dermed er den ideelle løsningen å gi katten en sikker uteplass der den kan jakte og leke så mye den vil.Hvis utendørsomgivelsene er sikre, så anbefaler vi at du lar katten får benytte dem. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du overveie å bygge en form for innhegning, slik at katten kan få stimulering og likevel være trygg.

Anne-Claire Gagnon, spesialist innen katteadferd: - «Fysisk aktivitet i form av utforsking og lek har fordeler som går ut over det å bruke energi og brenne kalorier, det bidrar direkte til kattens velvære: det øker mental stimulering, det styrker muskelmassen og øker kattens stoffsikte, det gir bedre bevegelighet og blodgjennomstrømming. Og når den leker i ditt selskap, så styrker det også båndet til deg.»

«Kattemoro for alle»

Når du gjør deg klar til å leke med en innekatt, så husk at den liker noen former for lek og interaksjon bedre enn andre. De mest populære formene er de som omfatter raske og uforutsigbare bevegelser, leker som piper, jaktsimulering, og selvfølgelig belønning i form av godbiter! Når du ikke er tilstede kan et stimulerende alternativ være et kattetre som lar katten din trene, klore, klatre, gjemme seg og holde utkikk!

Å flytte om på ting og endre omgivelsene innimellom, vil også bidra til å vedlikeholde kattens naturlige nysgjerrighet.

Berik kattens miljø med kattetrær eller klorestolper Perfect Fits forslag til aktiviteter for å stimulere innekatter

LES MER

I sjeldne tilfeller kan stimuli også komme i form av en hundevenn.Studier har vist at hvis du også har hund, så vil katten bytte ut noe av tiden den bruker til å tenke på mat med å leke med hunden, og dermed reduseres sjansene for vektøkning!

Anne-Claire Gagnon, spesialist innen kattadferde: «Hvem skulle trodd at du kan stimulere katten din ganske enkelt ved å gi henne mat?Det er to grunner som gjøre dette.For det første fordi det å øke kattens vanninntak ved hjelp av mat med høyt vanninnhold, beviselig øker kattens aktivitetsnivå. For det andre fordi det å involvere katten i leker der belønningen er tørrmatkuler eller andre godbiter, er med på å bekjempe kjedsomhet!»

Å bli kjent med hverandre

Selv om det å oppmuntre katten til å bevege seg er bra, så er det viktig å ikke overdrive, og å respektere dens fysiologiske rytme.I de tidlige stadiene sammen, er det lurt å begrense lekestundene til 2–3 minutter.Lekestunder og samvær bør aldri være påtvunget, og bør ikke forstyrre kattens ro.Vi anbefaler deg å leke med vennen din når du føler at den er mottakelig!

Alle katter er unike, og det samme er deres preferanser og behov.Det optimale treningsnivået for en katt avhenger av medfødte egenskaper som rase, og av alder og eventuell sykehistorie. Vi anbefaler at du snakker med en veterinær for å finne ut hva som er best for kattent.