LOGG PÅlogo cat-dog

Glemt passordet?

Skriv inn e-postadressen din for å motta linken for nulstille passordet.

loader image

LOGG PÅ logo cat-dog

Vi har sendt deg en e-post

Klikk på linken og følg instruksjonene for å nullstille passordet. Hvis du ikke har mottatt en e-post, ber vi deg sjekke søppelpostmappen.

LOGG PÅ logo cat-dog

Takk! Vi har sendt deg en e-post med bekreftelseskobling.

LOGG PÅlogo cat-dog

Send bekreftelses-e-posten på nytt

Skriv inn e-postadressen for å motta e-post med bekreftelseskobling.

loader image

MEG OG MIN KATT

Helsegevinst av katt

Leonardo da Vinci sa en gang: «Det minste kattedyret er et mesterverk.»
Kan det være en av grunnene til at vi er så begeistret for å ha katter i hjemmene våre?

Forholdet til katten din er like unikt som forholdet ditt til et hvilket som helst kunstnerisk mesterverk. Og akkurat som med et kunstverk, kan katten din ha et ulikt forhold til ulike mennesker, og bære på hemmeligheter som ikke engang den selv vil avsløre. For å undersøke og oppdage fordelene ved å eie en katt, har WALTHAM Centre for Pet Nutrition gjennomført vitenskapelige undersøkelser rundt forholdet mellom eier og katt og fordelene dette gir.

Finn ut hvilke fordeler det er med å ha katt - Perfect Fit

LES MER

I tillegg til de kjente fordelene, som kattens beroligende og kjærlige nærvær, dens lekne natur og evne til stille observasjon, samt velgjørende purring, så er de 4 viktigste grunnene til å få katt følge WALTHAMs® forskning:

 • Bedre humør

  Som katteier kjenner du de positive sidene katten har på humøret ditt. Våre kattevenner gir oppmuntring ved sitt blotte nærvær og deres kjærlige omgang. Særlig kvinner oppgir at de føler seg mindre ensomme i nærvær av en katt1.

 • Sterkt hjerte

  Statistikken viser at katteiere har 37 % mindre risiko for hjerteinnfarkt, uansett alder. Tallene snakker for seg selv!

 • Styrket helse

  I tillegg til å føle seg mindre ensomme viser statistikken at når det gjelder eldre, så kan nærværet av et kjæledyr i seg selv redusere antall besøk hos lege med inntil 15 %. Det vil vi si er en temmelig stor forskjell! Gevinsten ved denne fordelen er todelt, den ene siden er den forbedrede helsetilstanden til de eldre, den andre er den positive økonomiske effekten på det offentlige helsevesenet. Så fordelene sprer seg!

 • Stimulere barnets nysgjerrighet

  Katter tenner barns lyst til å oppleve mer av hele naturen. Nylige studier har vist at det nære forholdet mellom et barn og katten deres kan være enda sterkere enn forholdet mellom barn og søsknene deres. Så katten blir virkelig et familemedlem!

 

Turner DC, Rieger, G. & Gygax, L. Spouses and cats and their effects on human mood. Anthrozoos: A Multidisciplinary Journal of The Interactions of People & Animals 2003;16:213-28