LOGG PÅlogo cat-dog

Glemt passordet?

Skriv inn e-postadressen din for å motta linken for nulstille passordet.

loader image

LOGG PÅ logo cat-dog

Vi har sendt deg en e-post

Klikk på linken og følg instruksjonene for å nullstille passordet. Hvis du ikke har mottatt en e-post, ber vi deg sjekke søppelpostmappen.

LOGG PÅ logo cat-dog

Takk! Vi har sendt deg en e-post med bekreftelseskobling.

LOGG PÅlogo cat-dog

Send bekreftelses-e-posten på nytt

Skriv inn e-postadressen for å motta e-post med bekreftelseskobling.

loader image

FÔR.

De fem viktigste fordelene med et komplett og balansert kosthold skreddersydd for hundens livsfase

Hunden er hva du mater den

Fôret er viktig for hunden, noe du merker hver gang du gir den mat!

Den næringsrike maten er et høydepunkt for hunden, men kan også spille en viktig rolle for dens helse, vitalitet og velvære. Den kan også bidra til å forebygge noen av de vanligste helseproblemene til hunder.

Fôret til hunden kan faktisk gi den fem viktige helsefordeler, i tillegg til noen andre fordeler avhengig av hundens rase, livsfase og livsstil.

1. God fordøyelse

Et komplett og balansert kosthold kan også inneholde prebiotika, som gir hunden en sunn mikrobiota og bedre fordøyelse.

Mikrobiota består av flere tusen ulike arter av mikroorganismer. De er spesifikke for hvert individ og utvikler seg over hele levetiden. Derfor vil ikke en valp ha de samme mikrobiotaene når den er voksen; de endrer seg over tid.

En sunn mikrobiota er avgjørende for hunden; den bidrar til en god økologisk balanse. Den tillater bl.a. syntesen av mange forskjellige molekyler og er gunstig for tarmhelsen.

Prebiotika er karbohydrater som er resistente når de går gjennom magen og tynntarmen. De representerer en selektiv kilde til mat for de gode bakteriene i hundens tynntarm. Ved å fordøye prebiotika kan hunden balansere mikrobiotaen ved å fremme veksten av gode bakterier.

Derfor kan det være lurt å gi hunden fôr med prebiotika, spesielt når den er ung. Dette vil gi den en sunn mikrobiota i tarmene, men en sunn mikrobiotabalanse er viktig for hunder i alle aldre.  

Perfect Fits hundefôr inneholder sikoriekstrakt, en ingrediens som inneholder prebiotika. Den vil fremme en sunn mikrobiota for hunden din. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du se Perfect Fits produktside.

 

2. Sterkt immunforsvar

Et komplett og balansert kosthold skreddersydd for hundens livsfase, kan også styrke immunforsvaret. Immunforsvaret er et komplekst system som beskytter hunden mot virus og bakterier. Det gjør den sterk, sunn og klar for verden.

Perfect Fits hundefôr inneholder vitamin E, mangan og sink, som styrker hundens immunforsvar. Disse tre næringsstoffene fungerer som antioksidanter, som har vist seg å beskytte celler mot skader som skyldes frie radikaler.

Å velge et fôr med funksjonelle ingredienser som styrker immunforsvaret, er spesielt viktig i noen viktige faser i hundens liv, nemlig:

 • Frem til hunden er voksen, for å støtte sunn vekst og utvikling,
 • I tider med endring eller stress,
 • Hvis hundens immunsystem har blitt rammet av sykdom,
 • Og når hunden blir eldre.

 

3. Sunn hud og pels

Hundens hud og pels er dens første naturlige barrierer mot omverdenen. Når huden og pelsen er frisk, bidrar de til å regulere hundens kroppstemperatur, men gir den også en sterk, fysisk beskyttelse mot potensielt skadelige miljøfaktorer (sol, luftforurensning, osv.)

Perfect Fits hundefôr er tilsatt sink og solsikkeolje – en naturlig kilde til omega 6-fettsyrer – som gir næring til hundens hud og pels og bidrar til å gjøre den sterk og frisk.

Hvis du ønsker å finne ut mer om immunforsvaret til hunden din, kan du se artikkelen: Hvordan mat kan støtte hundens naturlige forsvar

 

4. Optimal vektkontroll og kondisjon

Hvis du opprettholder hundens ideelle kroppsvekt og -tilstand, har du langt på vei lykkes med å holde den i form, frisk og full av vitalitet.

Et komplett og balansert hundefôr skal gi hunder alle næringsstoffene og all energien de trenger, samtidig som den gir optimal vektkontroll og kondisjon.

Nedenfor kan du se når du bør være ekstra påpasselig med tanke på hundens vekt og kroppstilstand:

 • Etter sterilisering,
 • I perioder med inaktivitet, f.eks. etter en skade, eller hvis hunden har en nokså stillesittende livsstil,
 • Og når hunden blir eldre og aktivitetsnivået avtar

Hvordan vurderer man så kroppstilstanden til hunden? Du bør veie og fysisk undersøke hunden hyppig for å sikre at den holder normalvekten. Hvis du ønsker å være helt sikker, har WALTHAM Centre for Pet Nutrition utarbeidet en enkel evaluering for størrelse og vekt som du kan utføre hjemme. Den heter  The WALTHAM® S.H.A.P.E GuideTM

Kostholdet er selvsagt ikke det eneste som spiller inn når det gjelder vektkontroll og kroppstilstand; fysisk aktivitet spiller også en viktig rolle.

 

5. God munnhelse

For at hunden skal ha det bra så lenge som mulig, er det viktig å følge med på munnhelsen og få på plass gode prosedyrer for munnhygiene for å forebygge tannkjøttsykdommer.

Når naturlig forekommende bakterier i hundens spytt legger seg på overflaten til tennene, produserer de ulike stoffer som danner en film på tennene. Dette er kjent som plakk. Hvis plakken ikke fjernes fra tannen, vil den bli hard og bli til tannstein på bare noen få dager.

Perfect Fits hundefôr inneholder en aktiv ingrediens som reduserer oppbygging av tannstein, for rene tenner og et sunt tannkjøtt. Dette er spesielt viktig når hunden er eldre enn fire måneder og melketennene skal vike plass for de permanente tennene. Munnhygienen til hunden er viktig for tann- og tannkjøtthelsen, men er også svært viktig for dens velvære.

 

Perfect Fit Tipps zur Auswahl eines an die Lebensphase für Ihres Hundes angepassten Futters.

LES MER

Ekstra fordeler avhengig av livsfase

Et komplett, balansert og aldersspesifikt fôr vil, i tillegg til å gi hunden all energien den trenger, også gi hunden flere fordeler i tillegg til de som er nevne ovenfor.

Perfect Fits komplette og balanserte valpefôr inneholder f.eks. ingredienser som støtter:

 • Sunn vekst – gjennom optimale nivåer av kalsium og fosfor skreddersydd for valper for å sikre sunn vekst.
 • Sunn hjerneutvikling – takket være DHA (dokosaheksaensyre), som er en omega-3-fettsyre som er svært viktig for hjerneutviklingen.
 • Sunn muskelutvikling – takket være riktig mengde protein som kreves for å gi valpen en sunn muskelmasse.

Perfect Fits fôr for voksne hunder gir andre fordeler. De støtter:

 • Sunne ledd – med en naturlig kilde til glukosamin, som bidrar til sunne ledd og dermed god mobilitet.
 • Vitalitet – gjennom tilsatt vitamin B1, B2, B6 og jern.
 • Sunne nedre urinveier – inneholder balanserte mineraler for sunne nedre urinveier.
 • Sunn muskelmasse – gjennom utvalgte proteiner.

Seniorhunder har andre behov igjen. Perfect Fits skreddersydde seniorhundefôr inneholder ingredienser som bidrar til:

 • Et sunt hjerte – inneholder taurin og vitamin E, som bidrar til et sunt hjerte.
 • Sunne ledd – inneholder glukosamin, som bidrar til sunne ledd og gir god mobilitet.
 • Vektkontroll – våre oppskrifter er utviklet for eldre hunders energibehov, og som inneholder ingredienser som L-karnitin som kan bidra til å opprettholde en optimal vektkontroll og kondisjon.
 • Vitalitetsfremmende – inneholder vitamin B1, B2, B6 og jern, som fremmer hundens vitalitet.

Det handler om å støtte en sunn tilstand

Ved å velge et smakfullt fôr som er skreddersydd for hunden og som gir disse fem viktige fordelene – bedre fordøyelse, immunforsvar, hud og pels, optimal vekt samt sunne tenner og tannkjøtt – gir du hunden gode forutsetninger for god helse, utvikling og velvære. Gi hunden mat som gjør den glad og vital!