LOGG PÅlogo cat-dog

Glemt passordet?

Skriv inn e-postadressen din for å motta linken for nulstille passordet.

loader image

LOGG PÅ logo cat-dog

Vi har sendt deg en e-post

Klikk på linken og følg instruksjonene for å nullstille passordet. Hvis du ikke har mottatt en e-post, ber vi deg sjekke søppelpostmappen.

LOGG PÅ logo cat-dog

Takk! Vi har sendt deg en e-post med bekreftelseskobling.

LOGG PÅlogo cat-dog

Send bekreftelses-e-posten på nytt

Skriv inn e-postadressen for å motta e-post med bekreftelseskobling.

loader image

MEG OG MIN KATT

Å ta med en ny katt hjem

Å ønske en ny katt velkommen hjem er et spennende og emosjonelt øyeblikk, både for deg og ditt nye familiemedlem. Du er kanskje nervøs for hvordan din nye katt eller kattunge vil tilpasse seg ukjente omgivelser og ukjente ansikter. Det er også naturlig at din nye venn er litt engstelig under overgangen fra sitt forrige hjem til ditt. Å forberede deg til denne gledesfylte stunden, vil hjelpe både deg og katten til å slappe av og begynne å sette pris på hverandre fra første dag. I denne artikkelen vil vi anbefale noen praktiske tiltak som vil hjelpe med å gjøre kattens ankomst til en positiv opplevelse for dere begge.

Hvordan få din nye katt til å føle seg hjemme?

Når det gjelder å ønske en ny katt velkommen er stikkordet forberedelser, og det første som bør forberedes er et koselig og trygt hjem. Følg disse enkle forholdsreglene for å sikre at ditt nye familiemedlem føler seg avslappet og trygg på den store dagen, og for at huset ditt skal være sikkert for en katt.

Å forberede et koselig hjem …

Først og fremst så bør du gi ditt nye familiemedlem egne spise- og drikkeskåler, helst av kermaikk eller rustfritt stål, og sette dem på et godt egnet sted. Følg opp kattens tidligere diett, og bytt gradvis over til en ny i løpet av en uke. revious diet, you can gradually transition into a new diet over the course of a week.

Deretter setter du inn kattetoalett, ett for hver katt i hjemmet. Toalettet må rengjøres jevnlig for å sikre god hygiene. Plasser toalettet på et stille sted, godt unna kattens spisested, soveområde og lekested.

Sett også opp en klorepost .Det er verdt det! For en klorepost vil ikke bare spare deg for å kjøpe nye møbler, det er også viktig at katten får lov til å slite ned klørne sine. En slik post er ekstra viktig hvis det er flere katter i hjemmet.

Ikke glem å kjøpe litt tilpasset stelleutstyr. Å børste katten din en eller to ganger i uken, avhengig av lengden og kvaliteten på håret, gjør at håret ikke floker seg, og det hindrer at katten svelger hårballer når den steller seg.

For å hjelpe din nye kattevenn til å føle seg hjemme kan du også bruke syntetiske katteferomoner. Spray det på møblene dine for å hjelpe katten til å oppdage sine nye omgivelser, og for å stoppe den fra å markere territorier! Dette vil også være bra i forhold til andre katter i hjemmet.

… og trygge omgivelser.

Vær nøye med å fjerne alle ting som kan være potensielt farlige eller giftige for katten. Noen stoffer er opplagt farlige for katten, som f.eks. produkter til husrenhold, mens andre, som for eksempel sjokolade, te, kaffe og til og med planter (oleander, liljer, julestjerner, filodendron, hortensia, hyasint, påskeliljer og tulipaner) er også giftige for katter.

Sikre alle elektriske ledninger for å unngå at katten eller kattungen tygger gjennom dem! Gi katten stimulerende omgivelser med mange småleker (for eksempel baller av aluminiumspapir) for å gi den noe å fokusere på og distrahere den fra potensielt farlige ting. Fjern alle skarpe objekter, eller objekter som kan bites, slikkes eller ødelegges. Vær oppmerksom på åpne vinduer slik at katten ikke faller ut.

Det kan også være en idé å legge veterinærens telefonnummer inn på telefonen, slik at det er lett tilgjengelig ved et nødstilfelle. Oppsøk veterinæren jevnlig for å være sikker på at katten er vaksinert, registrert med mikrochip i det nasjonale registeret, og har fått behandling mot parasitter. Veterinæren kan også hjelpe deg å sette sammen et førstehjelpssett, med grunnleggende ting som øyerensevann, pinsett, oppløsning til rens av ørene, gasbind osv …

Gjør alt klart for den nye kattungen av Perfect Fit

LES MER

Å ta med din nye venn hjem

Kjøp eller lån et kattebur for å gjøre turen hjem litt mer koselig for din nye venn. Å spraye katteburet 4 ganger med syntetiske kattehormoner 1 dag før avreisen, vil trøste og berolige katten på turen. Velg helst et kattebur som kan åpnes i toppen, de er enklere i bruk.

Lukten fra en gammel leke eller et pledd fra den tidligere eieren kan bidra til å redusere kattens engstelse. På reisen vil nye lukter og fremmede lyder utvilsomt bidra til at katten din føler seg redd og utrygg. Det er helt naturlig om den reagerer med å jamre seg, så ikke overreager, bare prøv å begrense den ytre påvirkningen.

Første dag hjemme med katten

Å få den nye katten i huset kan være forbausende stressende for dere begge hvis du ikke er forberedt. husk at mens du og familien sikkert er veldig ivrige etter å ønske den nye katten velkommen i livene deres, så er den redd og trenger så mye trygghet som mulig på denne dagen. Følg disse enkle skrittene for at turen skal gå så glatt som mulig, og for at møtet med familien skal bli en lykkelig opplevelse for alle.

Møte den nye familien

Når du kommer hjem så sett buret i et eget rom. Åpne døren til rommet gradvis slik at katten kan utforske sitt nye miljø i sitt eget tempo. Katter elsker åpne dører, men et digert område med en gang kan bli overveldende.

Introduser ditt nye familiemedlem litt etter litt for de andre i huset, inkludert andre kjæledyr. Katten kan gjerne få være alene de første dagene for å venne seg til sine nye omgivelser. Deretter kan du gradvis introdusere de andre i familien, uten å presse den til å forholde seg til alle fra første øyeblikk.

I den grad det er mulig, unngå høye og stressende lyder. De kan forstyrre eller skremme katten. Dette gjelder særlig lyder fra husholdningsmaskiner (støvsuger, drill, gressklipper osv.)

Få en smakfull start, og ha leketid

Af Etter en periode på 5 til 7 dager med overgangsdiett, tilpasser du kvaliteten og kvantiteten på kattens matrutiner (vanligvis 50 gram per dag for en katt på fire kilo) i henhold alder, status og aktivitetsnivå.

Katter er dårlige til å drikke. Pass derfor på at katten alltid har lett tilgang til rent, friskt vann. Du kan også motvirke tendensen med manglende drikking ved å gi den våtfôr, dette for bedre å møte behovet på rundt 150 ml per dag (for en katt på fire kilo).

hva mer kan du gjøre? Skaff noen leker , selvfølgelig! Lek er en flott måte å kommunisere med katten din på. Du kan enten kjøpe leker, eller du kan ganske enkelt improvisere (for eksempel med en stoffbit).Ganske ofte vil nok katten din selv bestemme hva som er, og hva som ikke er leker! Uansett så er lek en fin måte for å styrke båndene til din nye kjæledegge. Lek er også en måte å holde katten din stimulert og aktiv, særlig om du har en innekatt. Så kos dere med treningen og vær forberedt på at du kan trenge en god porsjon tålmodighet!

For å oppsummere, pass på at katten har riktig mat og nok vann helt fra starten av, så blir overgangen til hjemmet ditt lettere. Og når de grunnleggende behovene er dekket, så ikke glem det katten din trenger aller mest, nemlig masse oppmerksomhet og leketid. Så sett av tid til å leke, og etabler et bånd som vil vokse seg sterkere for hver dag som går!